Πολιτική επιστροφών / Ακύρωσης

Ακύρωση Παραγγελίας

Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία, αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν, μπορείτε να μας καλέσετε το 242.6022482 ώστε να προχωρήσουμε στην ακύρωση της παραγγελίας σας.

Επιστροφές Προϊόντων

α) Επιστροφές μη ελαττωματικών προϊόντων – Δικαίωμα υπαναχώρησης

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή επιβαρύνεστε μόνο το κόστος επιστροφής των προϊόντων.

Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ ΝΟΜΟΥ 2251/1994

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφαση Σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση, αποστέλλοντας μας είτε μέσω Mail στην διεύθυνση info@toolsandsafety.gr είτε μέσω ταχυδρομείου: Ζαγορά Μαγνησίας, ΤΚ 37001, Βαΐτσης Σωτήρης,  μία έγγραφη και σαφή δήλωση Σας ή το συνημμένο υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης, χωρίς τούτο ωστόσο να είναι υποχρεωτικό.  Τα στοιχεία της Εταιρίας μας είναι τα εξής: «TOOLS&SAFETY», αριθμός ΓΕΜΗ 50496144000, ΕΔΡΑ Ζαγορά-Μαγνησίας, τηλέφωνο 2426022482, e-mail: info@toolsandsafety.gr.

Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης είναι αρκετό να στείλετε την δήλωση Σας περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης με έναν από τους άνωθεν αναφερόμενους τρόπους αποστολής αυτής.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Εάν υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση, θα Σας επιστρέψουμε όλα τα χρήματα που λάβαμε από Εσάς συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης (εξαιρουμένων όμως των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στην δική Σας επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα πληροφορηθούμε την απόφαση Σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση. Θα εκτελέσουμε την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο και το ίδιο μέσο πληρωμής που Εσείς χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή, εκτός και αν Εσείς έχετε συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση, δεν θα Σας χρεωθούν έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων. Δικαιούμαστε σύμφωνα με το Νόμο να καθυστερήσουμε την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβουμε πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου μας παράσχετε αποδείξεις ότι στείλατε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Εσείς οφείλετε να στείλετε πίσω το προϊόν που παραγγείλατε ή να το παραδώσετε στο κατάστημα της εταιρίας μας TOOLS&SAFETY, Ζαγορά-Μαγνησίας, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε από την παρούσα σύμβαση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Εσείς θα επιβαρυνθείτε με το συνολικό κόστος επιστροφής του προϊόντος σε Εμάς.

Εσείς φέρετε ευθύνη μόνο για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσετε την φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών.

Έντυπο Υπαναχώρησης

β) Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων

Σε περίπτωση τυχόν πραγματικών ελαττωμάτων ή ελλείψεων συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα προϊόντα ισχύουν οι προβλέψεις του αστικού κώδικα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως από αμφότερα τα μέρη.

Για να μας επιστρέψετε ελαττωματικά προϊόντα, πρέπει να μας ενημερώσετε τηλεφωνικώς στο 242.6022482 και εάν απαιτηθεί να μας στείλετε το προϊόν για αντικατάσταση, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες επιστροφής που απαιτούνται για την αντικατάσταση μη ελαττωματικών προϊόντων

Σε κάθε περίπτωση, προς αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, κλπ). Στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως μετά την παράδοση, την ίδια ημέρα ή την επόμενη εργάσιμη, στο τηλέφωνο 242.6022482.